Община Троян получи дарение от 6000 бр. маски за еднократна употреба от китайския град Дзиндънджън

Китайският град Дзиндънджън, провинция Дзянси, изпрати на Община Троян дарение от 6000 предпазни маски за еднократна употреба. Ръководството на китайската община е в контакт с общината Троян още преди разрастването на пандемията. Китайският град, който има силно развит занаятчийски сектор, е заявил желание да установи приятелски контакти с Троян. Отговорът на кмета на Троян е, че с удоволствие ще приеме делегация на град Дзиндънджън след приключване на пандемията, като по време на това посещение ще бъде обсъдено предложението за партньорство и възможностите за сътрудничество. В отговор на добронамереност ръководството на китайския град изпрати маски, като дарение към планинския град.

Кметът на Община Троян Донка Михайлова изказа специални благодарности за направеното дарение в благодарствени адреси, които изпрати до всички ангажирани институции - Министерство на външните работи, Посолството на Република България в Пекин и посланик Порожанов, управата на град Дзиндънджън, провинция Дзянси, Китай.

В този труден период, в който Китай започва постепенно да се възстановява от последиците на заболяването, страната помага на други засегнати държави.

 

Пресинформация, Община Троян, 16.04.2020 г.

Споделяне