Емил Атев, президент на КК „Атнес“: Спечелихме много отличия, включително от световни първенства Избрана

Емил Атев, президент на КК „Атнес“ Емил Атев, президент на КК „Атнес“

Равносметката на една година: 

Вариантите за реализация на младите хора в по-малките населени места на страната не са много. Възможностите, които предлагат спортните клубове са едно от решенията на проблема с личностната , професионална и социална реализация на младежите и девойките по места. Активните занимания със спорт допринасят за по-добро здраве, самодисциплина и самочувствие. Тренировките помагат да се пребори стресът, да се освободи натрупаното напрежение, да имаме правилна стойка, да сме по-енергични и по-позитивни. Вследствие на заниманията се формира  психическа устойчивост и адекватна реакция при екстремални ситуации. Социалните контакти, които възникват по повод на спортните занимания, често продължават и извън спортната зала, като се формира добър екип и приятелски взаимоотношения. Редовните тренировки водят до укрепване на имунната система, което е важно средство за превенция в борбата срещу вирусните заболявания. Не на последно място поставяме възможностите за професионална реализация вследствие на придобитите умения от активните занимания със спорт.

Най-важната цел, която си бяхме поставили през 2021 година, бе да възстановим нормалния ритъм на спортно-състезателна дейност в „Атнес”. След  няколкомесечното принудително прекъсване през предходната година това не беше много лесна задача, но считам, че се справихме успешно. Около 40 спортисти участваха активно в над 20 състезания в страната и чужбина. Спечелихме много отличия, като  заслужава да се отбележат успехите на Пламен Мошеков, Виктория Инковска и Рени Димитрова – призьори  от световни първенства. Горди сме и с провеждането на иновативния детски спортен празник „Костенурките – нинджа”, който за седма поредна година напълни централния градски площад с детска глъч и усмивки. Възстановено бе  прекъснатото заради пандемията партньорство с ДГ”Синчец”, което също е един от поводите за гордост за нашия екип.

Не мога да не бъда  доволен и от факта, че след кратко прекъсване и ремонт кафе-аператив „Атнес”отново отвори врати благодарение на трудолюбивите и амбициозни Вили и Светли. Така едно заведение с тридесетгодишна история продължава напред.

В заключение бих искал да пожелая на всички да са здрави, да спортуват и да не се отказват  никога от мечтите си.

---

Емил Атев

Споделяне