Петък, 04 Декември 2020 09:25

Милена Тодорова е "Спортист на годината" на НСА, Майкъл Иванов - втори

Милена Тодорова Милена Тодорова Снимка: Julia Sadykova

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в церемонията по връчване на наградите „Спортист на годината“ 2020 на Национална спортна академия „Васил Левски“.

Призът за най-добър състезател взе Милена Тодорова, която е носител на сребърен и два бронзови медала от Световното първенство по биатлон за юноши и девойки в Ленцерхайде (Швейцария). Номер едно при треньорите стана нейният наставник д-р Михаил Клечоров, който е преподавател и треньор в катедра „Снежни спортове“, сектор „Биатлон“. Първото място при параспортистите зае шампионът от държавното първенство по хвърляне на копие Петър Петров.

„Щастлив съм да присъствам на награждаването на най-добрите спортисти на Националната спортна академия. Академията винаги е била, е и ще продължи да бъде най-големият творец на треньори, състезатели и кадри, които развиват българския спорт“, каза Андонов в своето приветствие. Той благодари на ръководството на НСА за това, че успява да създаде прекрасни условия и помага за подготовката на българските спортисти.

Десетката на отличените елитни състезатели на НСА допълват още: Майкъл Иванов (мотокрос), Йоана Илиева (фехтовка), Михаела Петкова (лека атлетика), Васил Власов (лека атлетика), Димитър Исаев (скокове във вода), Ванеса Янкова (лека атлетика) Любомира Пехливанска (биатлон), Красимир Дормушев (борба) и Пресиян Михов (сумо/борба).

Събитието се състоя без присъствието на публика и при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Източник: Министерство на младежта и спорта

www.HemusNews.com