Неделя, 13 Декември 2020 19:15

Милена Тодорова с първи точки за сезона. Мъжете с 18-та позиция в щафетата

Милена Тодорова Милена Тодорова

С преследването на 10 км. при дамите и щафетата на 4х7.5 км. при мъжете приключи третият кръг от Световната купа по биатлон, който се проведе в Хохфилцен (Австрия).

След не толкова доброто начало на българските биатлонисти от началото на сезона, днес (13.12.) Милена Тодорова спечели 8 точки за генералното класиране, които са първи за нея през този сезон. Младата ни биатлониска потегли от 52-ра позиция в преследването при жените и след само две грешки в стрелбата се изкачи до 33-то място.

Първата позиция бе спечелена от норвежката Марте Олсбу Ройселанд, която завъртя две наказателни обиколки в хода на състезанието. Победителката от спринта Динара Алимбекова от Беларус повали всички 20 мишени и завърши на втората позиция, а третото място на подиума е за Жулия Симон от Франция с три грешки в стрелбата.

В щафетата при мъжете българският отбор завърши на 18-та позиция. Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Антон Синапов и Благой Тодев не допуснаха наказателна обиколка и използваха общо 11 допълнителни патрона.

Победата в надпреварата спечелиха биатлонистите от Швеция (0+8). На второ място се класираха фаворитите от Норвегия (1+11), а трети останаха представителите на Германия (0+7).

Следващият четвъртък стартира четвъртият кръг за Световната купа, който отново ще се проведе в Хохфилцен (Австрия).

www.HemusNews.com