Петък, 08 Януари 2021 18:34

Милена Тодорова и Владимир Илиев се класираха за съботните преследвания в биатлона

Милена Тодорова и Владимир Илиев Милена Тодорова и Владимир Илиев Колаж: www.HemusNews.com

В известния германски център за зимни спортове Оберхоф бе подновен настоящият сезон на Световната купа по биатлон. Днес там се проведоха първите стартове за тази година и от петия кръг за световната купа - спринтовете на 7,5 км при жените и на 10 км при мъжете.

При дамите българската гордост - троянката Милена Тодорова, записа най-добрия български резултат в надпреварата. Нашата съгражданка направи невероятно бягане, особено в последната обиколка, но сбърка два пъти в хода на състезанието и финишира на 30-та позиция, която и носи нови 11 точки за генералното класиране.

Мария Здравкова също направи много добро състезание. Тя бе безпогрешна при двете си посещения на стрелбището и зае 46-то място. Това е най-добрия резултат на състезателката от Берковица за Световната купа и за пръв път се класира за преследването, което ще се проведе в събота.

Даниела Кадева завъртя една наказателна обиколка и зае 65-та позиция в крайното класиране.

Тирил Екхоф от Норвегия свали всички мишени на стрелбището и записа 17-та победа в своята кариера. Второто място на подиума зае Хана Оберг от Швеция, която също свали безпогрешно всичките 10 мишени, а Лиза Тереза Хаузер от Австрия завърши на трето място с една грешка в стрелбата.


По-късно през деня се проведе и мъжкият спринт на 10 км. Както при жените, така и при мъжете най-добрия български резултат в надпреварата бе на троянец - лидера на Българския национален отбор Валдимир Илиев.

Владо допусна три грешки в състезанието и завърши на 38-ма позиция с изоставане от 2:00.3 минути от победителя. С тази позиция той си заслужи право на участие в утрешното преследване на 12,5 километра, в което ще бъде единственият роден представител.

Другите български състезатели Димитър Герджиков, Антон Синапов и Благой Тодев останаха съответно на 67-ма, 76-та и 94-та позиция.

Утре преследванията са както следва: на 10 км при жените от 13:45 ч. с участието на Милена Тодорова и Мария Здравкова и на 12,5 км при мъжете от 15:45 ч. с участието на Владимир Илиев.

www.HemusNews.com