В събота ще се проведе 13-ти национален крос "По стъпките на Васил Левски"

Снимка-архив от 11-ти национален крос "По стъпките на Васил Левски" Снимка-архив от 11-ти национален крос "По стъпките на Васил Левски"

В събота, 13.02, ще се проведе поредното издание на Националния крос „По стъпките на Левски“. Главен организатор на спортното събитие, както и до сега, е Спортен клуб по ориентиране "Хемус" - Троян, в партньорство с Община Троян и Общинският комитет „Васил Левски“.

Стартът ще е от 11:20 ч. в градинката до художественото училище НУПИ „Проф. Венко Колев“. Маршрутът, както и в предишните издания, е от от Троян през мах. Райковска до Троянския манастир в с. Орешак, с единствената разлика, че тази година няма да има символичен старт при паметната плоча на ул. „Васил Спасов“, където се е намирал ханът на сподвижника на Васил Левски - Васил Спасов и където е бил учреден Троянският революционен комитет.

Участниците, както обикновено, ще бъдат разпределени в различните възрастови групи - от 12-годишни до ветерани над 35 г., и ще бягат по трасета с различна дължина - от 3 до 12 км. На финала пред манастира всеки от участниците ще получи възпоменателен медал.

www.HemusNews.com

Споделяне