Събота, 20 Февруари 2021 22:34

Българските щафети с 16-та и 18-та позиция на Световното първенство в Поклюка

Владимир Илиев Владимир Илиев

В съботния ден (20.02) се проведоха щафетите при мъжете и жените от тазгодишното Световно първенство по биатлон в словенския зимен център Поклюка. От календара на шампионата остават само масовите стартове при двата пола, които ще се проведат в неделя.

Българската мъжка щафета в състав Димитър Герджиков, Антон Синапов, Владимир Илиев и Благой Тодев, завърши на 16-та позиция в отборния старт на 4х7,5км. Родните биатлонисти не допуснаха наказателна обиколка и използваха общо 11 допълнителни патрона в хода на надпреварата.

Норвежкия отбор постигна безапелационна победа, като в хода на състезанието състезателите допуснаха общо 8 грешки. Сребърните медали бяха спечелени от биатлонистите на Швеция, които допуснаха 7 грешки, а Русия спечели първи медал от шампионата, само с пет резервни патрона на стрелбището.

Милена Тодорова

В щафетата при дамите бяхме представени от Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова и 17-годишната дебютантка Валентина Димитрова. Българките използваха общо девет допълнителни патрона и финишираха на 18-та позиция в крайното класиране.

Златото при жените отново е за Норвегия (0+11), а почетната стълбичка допълниха Германия (0+5) и Украйна (0+7).

Видеозапис на състезанията може да изгледате на страницата на BiathlonWorld от тук.

Утрешните масови стартове ще преминат без българско участие.

По информация на БФБиатлон

---

www.HemusNews.com