Петък, 19 Март 2021 16:33

Милена Тодорова се нареди сред най-големите в световния биатлон (видео)

Милена Тодорова в днешната си стрелба от позиция "прав" Милена Тодорова в днешната си стрелба от позиция "прав"

Днес троянската гордост Милена Тодорова се представи отлично в шведския зимен център Йостерсунд и се нареди сред най-големите в световния биатлон. В спринта на 7.5 км, част от последния кръг за Световната купа по биатлон, тя завърши на престижното осмо място.

Най-добрата българска биатлонистка днес бе безпогрешна на стрелбището и в допълнение с доброто си ски бягане, тя премина трасето за 19:06,9 минути и финишира само на 22,3 секунди от победителката. С осмото си място Миленка ще има отлични изходни позиции в съботното преследване и огромни шансове за класиране за последния масов старт за сезона в неделя.

Важно е да се отбележи, че това е и най-добрият резултат в кариерата на Милена Тодорова до този момент, с което подобри най-доброто си класиране за Световната купа по биатлон, което до момента бе 17-о място от индивидуалната надпревара на 15 км на световното първенство в Антхолц-Антерселва (Италия) през миналата година.

Още две български състезателки взеха участие в спринта. Мария Здравкова допусна една грешка в стрелбите и финишира 73-та, а Даниела Кадева се нареди 76-та с две наказателни обиколки.

Норвежката Тирил Екхоф, която през миналата седмица си гарантира големия кристален глобус, продължи победната си серия и с една грешка тя постигна седма поредна победа в спринта. Втора се нареди италианката Доротея Вийрер, която мина безпогрешно през стрелбището. На трето място се класира Ингрид Тандреволд, също без наказателни обиколки.

Цялото състезание може да изгледате от видеото по-долу, което се предоставя от "SkiFans" в YouTube.

По-късно през деня ще се проведе и спринта на 10 километра при мъжете.

www.HemusNews.com

Медия