Петък, 19 Март 2021 18:26

Отличен спринт и 9-то място за Владимир Илиев в Йостерсунд

Владо Илиев Владо Илиев Снимка: Getty images

Най-добрият биатлонист на България - Владимир Илиев продължи отличното представяне на Милена Тодорова при дамите и също, като нея, записа най-доброто си постижение за сезона в последния кръг от Световната купа по биатлон - 20/21, финиширайки на 9-та позиция.

Троянската гордост в световния биатлон премина 10-километровото трасе за 23:22,2 минути и допусна само една грешка в стрелбата от позиция "легнал", което му костваше една наказателна обиколка и още по-добро класиране в днешния старт. Владо изостана само на 55,1 секунди от победителя Лукас Хофер и отново се нареди в топ 10 сред най-добрите в световния биатлон - братята Йоханес и Тарей Бьо, Симон Дестьо, Куентин Филон Майет, Легрейд, Самюелсон, Дале.

Както и приятелката си Милена, така и Владо ще има отлични изходни позиции в утрешното преследване и огромни шансове за класиране за последния масов старт за сезона в неделя.

Победител, както споменахме по-горе, е италианецът Лукас Хофер, който завъртя трите обиколки за 22:27,1 минути. С 4 секунди изоставане на второто място се класира представителят на домакините - шведът Себастиан Самюелсон. На третото място се нареди по-големият от братята Бьо - Тарей, който изостана на 14,4 секунди. Първите четирима в днешния старт се представиха перфектно в стрелбата и недопуснаха грешки.

Борещите се за големия Кристален глобус норвежци - Стурла Холм Легрейд и Йоханес Тингнес Бьо завършиха на шеста и седма позиция. В последния уикенд за сезона Тингес Бьо има аванс от 15 точки пред своя сънародник.

От останалите български състезатели, Антон Синапов се нареди на 49-а позиция, а Благой Тодев на 86-а. И двамата допуснаха по две грешки в стрелбата си.

Цялото състезание може да изгледате от видеото по-долу, което се предоставя от "b.athlon LIVE" в YouTube.

Стартовете утре:

  • Преследването на 10 км при дамите е с начален час 13:15 ч.
  • Преследването на 12.5 км при мъжете е от 16:15 ч.

www.HemusNews.com

Медия