Събота, 20 Март 2021 17:24

Милена финишира 15-та в преследването и ще участва в старта на най-добрите утре

Звездата на Българския национален отбор по биатлон Милена Тодорова Звездата на Българския национален отбор по биатлон Милена Тодорова Снимка: Getty images

След вчерашното си отлично класиране в спринта, Милена Тодорова продължи и днес със впечатляващото си представяне в шведския зимен център Йостерсунд в преследването на 10 км при дамите, част от последния кръг на Световната купа по биатлон за сезон 2020/21.

Милена стартира осма и до първата си стрелба запази добри позиции, но в нея допусна цели три грешки и това я изпрати на 27-мо място. Тя запази тази позиция до втората си стрелба, на която бе безпогрешна и свали всичките пет мишени, с което компенсира малко от изоставането си и излезе от огневия рубеж на 21-во място. В третата стрелба нашата състезателка отново бе блестяща и не допусна грешки. Това я изстреля в челните позиции и се върна на осмото място. С перфектното си ски бягане тя дори се придвижи с още едно място напред и влезе в четвъртата стрелба седма, с огромни шансове за много добро крайно класиране, но точно в този момент условията бяха много лоши и стрелбата на всички състезатели беше една "руска рулетка", в която никой не можеше да предположи изхода. Силните пориви на вятъра не се отразиха добре и на Милена и тя допусна нови две грешки с първите си два изстрела, което я принуди да забави доста стрелбата си, за да свали останалите три мишени. Нашето момиче излезе от рубежа на 18-та позиция и със страхотно предвижване и борбеност по трасето успя да компенсира няколко места и да финишира 15-та, на 2:41.2 минути след победителката.

Събраните точки от изминалите състезания класират Милена Тодорова като втората най-добре представила се биатлонистка в Йостерсунд (извън ТОП 25 от Генералното класиране) и ще вземе участие в последния масов старт утре, с който ще приключи сезона в Световната купа по биатлон при дамите.

Победител е норвежката Марте Олсбу Ройселанд (4 грешки), която спечели преследването и спря победната серия на съотборничката си Тирил Екхоф (4 грешки), която се класира втора. Трета е Анна Сола от Беларус с пет пропуска в стрелбата.

Цялото състезание може да изгледате от видеото по-долу, което се предоставя от "SkiFans" в YouTube.

Масовият старт на 12.5 км, в който участват 30-те най-добри биатлонисти за сезона или за момента в зависимост от точките им за световната купа, е утре (неделя) от 14:00 часа българско време, в който Милена Тодорова ще стартира с № 28.


В преследването при мъжете Владимир Илиев завърши на 48-мо място с изоставане 4:29.8 минути след победителя Стурла Холм Легрейд (Норвегия), който допусна 2 грешки. Втори се нареди съотборникът му Йоханес Тингнес Бьо с изоставане от 22.6 секунди и 3 наказателни обиколки. Трети е победителят от вчера Лукас Хофер (Италия) с 4 грешки и изоставане от 32.4 секунди.

www.HemusNews.com

Медия