Посрещаме 68-та Международна колоездачна обиколка на България

И тази година, както е по традиция, Троян ще посрещне поредната Международна колоездачна обиколка на България, 68-ма по ред. Обиколката стартира на 30 юни в София и ще финишира на 5 юли в Габрово, като ще бъдат изминати общо около 770 състезателни километра, които са разпределени в пролог и 5 етапа с общ старт.

На 2 юли Троян домакинства на финала на втория етап Пловдив - Троян, който се очаква да бъде около 17.15 часа пред сградата на Община Троян. Макар и кратък (113 км), този етап до голяма степен ще определи кои ще бъдат главните претенденти за крайната победа. „Троянският проход“ се счита за една от трудните височини в България, заради своята дължина от 22 км и голям наклон, като не бива да се подценява и спускането към Троян, особено при лоши атмосферни условия.

Стартът на третия етап Троян - Сливен ще бъде в 12.00 часа на 3 юли от пл. „Възраждане“.

Жителите на града винаги са посрещали обиколката с интерес, гостоприемство и подкрепа. С годините тя се превърна в едно от знаковите събития за нашия град, което доставя радост на троянци.

Основна роля при подготовката на събитието на местно ниво имат общинска администрация и президентът на колоездачен клуб „Хемус – 1896 г.“ г-н Тодор Колев. За спокойствието и сигурността на колоездачи и зрители ще се погрижат над 150 служители на реда.

През тази година троянци честват и сериозен юбилей – навършват се 125 години от началото на организираното колоездене в града. Припомняме, че в Троян не само е създаден един от първите колоездачни клубове в страната, но той е и единственият български град, дал петима шампиони в обиколката: Лальо Цочев, Борис Бочев, Бойко Ангелов, Павел Шуманов и Димитър Господинов.

Програмата, посветена на знаковата годишнина, включва състезание по колоездене за деца от 6 до 14 години, възможност за тестване на електрически и други велосипеди на световноизвестна американска марка, награждаване на заслужили деятели в колоездачния спорт и на млади надежди от клуба, постигнали отлични резултати през 2020 и 2021 г.

Ръководството на община Троян поздравява троянския колоездачен клуб с неговия юбилей ще продължи да подкрепя и занапред усилията на треньорите да възпитат младите хора в дух на отговорност, борбеност и воля за победа.

Временни ограничения на движението във връзка с преминаването на 68-та Международна колоездачна обиколка на България през територията на Община Троян на 2 и 3 юли 2021 г.:

  • На 02.07.2021 г. (петък) за времето от 14.00 часа до 17.30 часа ще бъде спряно движението през прохода Троян – Кърнаре за леки и товарни автомобили.
  • На 02.07.2021 г. (петък) за времето от 16.15 часа до 17.15 часа ще бъде спряно движението по маршрут: С. Балканец – с. Бели Осъм (камен мост) – надясно по ул. „Генерал Карцов“ – надясно по моста до бензиностанция „Йоанна“ – ул. „Димитър Икономов – Димитриката“ – посока Автогара – Троян – кръгово кръстовище при Централен Кооперативен пазар – наляво посока „Васил Левски“ - централен площад „Възраждане“.
  • На 03.07.2021 г. (събота) за времето от 12.00 часа до 12.30 часа ще бъде спряно движението по маршрут:
    От централен площад „Възраждане“ по ул. „Васил Левски“ до кръговото кръстовище на АИР-а – надясно по моста при „Елма“ – наляво по ул. „Акад. Ангел Балевски“ – „Кози вир“ – Дудевско – Ливаде – наляво кантон с. Орешак - посока с. Дебнево – с. Бериево.

Умоляват се гражданите на посочените дати и часове да използват другите Старопланински проходи и да не използват посочените маршрути на територията на община Троян.

Програма на събитията в Троян на 02.07.2021 г. (петък), централен площад „Възраждане“

15.00 ч. Състезание по колоездене за деца от 6 до 14 год.

Записване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на място преди старта.

За всички участници са осигурени грамоти по случай 125 години колоездене в Троян, а за победителите медали и предметни награди.

15.00 ч. На площад „Възраждане“ граждани и гости на Троян ще могат да тестват електрически и други велосипеди на световно известната Американска марка „ Трeк“.

16.00 ч. Презентация на изотонични напитки и храни на фирма „Изостар“

17.00 ч. Церемония по награждаване на бивши деятели и състезатели на КК „Хемус 1896“ за приноса им в развитието на колоезденето в Троян.

17.00 ч. Награждавано на състезатели от детско - юношеската школа на КК „Хeмус 1896“, постигнали отлични резултати през 2020г. и 2021г.

17.15 ч. Финал на третият етап /Пловдив - Троян/ и официално награждаване на победителите.

Източник: Община Троян и колоездачен клуб „Хемус – 1896 г.“

Споделяне