Проект „Научи се да караш ски“ 2019 г. ще обхване 50 ученици от училищата в троянска община

Проектът „Научи се да караш ски“ се провежда вече за десета поредна година, организиран от Българска федерация по ски, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, съвместно с Регионалните управления по образованието.

Община Троян се включва за първи път в проекта, в който 50 деца от 4 троянски училища ще вземат участие в периода 11.02.-28.02.2019 г. За троянските деца от начален етап на училищата: НУ „Христо Ботев“, СУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Васил Левски“ от гр. Троян и ОУ „Васил Левски“ с. Борима занятията ще се проведат на Беклемето.

Участието в проекта обезпечава безплатни: транспорт от двора на учебното заведение до ски зоната и обратно за всички дни на обучението; ски екипировка, която включва ски, обувки и щеки; обучение от квалифициран ски инструктор по 4 часа на ден; лифт карта за ски съоръженията; обяд по време на почивката; планинска застраховка и диплом за придобити умения.

Предвижда се в последния ден от обучението да се провежда състезание, което определя 10-те най-добри скиори от всяко училище. След приключване на проекта ще бъде проведено финално състезание, в което ще участват класиралите се на първите 10 места от всяко училище и най-добрите от финалното състезание ще бъдат наградени с едноседмичен лагер в някой от големите  ски курорти в страната.

Споделяне