Станимир Беломъжев първи в елита за купа „Попово“ и „Щръклево“

Много добро представяне и на СКО „Хемус“ Троян.

В проведените тридневни състезания /17-19 септември/ по коло ориентиране WRE купа „Попово“ и „Щръклево“ безспорен победител и в трите дистанции - средна, дълга и спринт е известният троянски спортист Станимир Беломъжев от Ски Клуб „Хемус“ Троян.

Тези стартовете по коло ориентиране за купа “Попово” и купа “Щръклево” носят точки за Световната ранглиста в елитните групи от проведените в района на с. Зараево и гр. Щръклево, а участниците в елитните групи в първите “рангови” състезания за България са 31 атлети. Сред участници са и представители на Турция и Естония.

Програмата бе с три старта, като финалната арена за купа “Попово” на стадиона в с. Зараево, където състезателите се сблъскаха с интересна средна дистанция в първия ден и тежка дълга дистанция в събота. В неделния ден бе стартът за купа “Щръклево” по улиците на града.

Отлично представяне на Дария Йончева при W14 от СКО “Хемус“ Троян, първо място и в трите дисциплини. Първо и второ място спечели и съотборничката и Емилия Михайлова - дълга и спринт W50. С медал се завърна и Илияна Илиева от СКО “Хемус“ Троян за трето място в спринта.

Подробно класиране в различните дисциплини може да откриете на сайта на Българска федерация по ориентиране от тук: [виж повече]

Още снимки може да разгледате във фотогалерията по-долу.

Снимки: "Variant 5" Targovishte и СКО "Сини Камъни"

Споделяне