Владо Илиев и Милена Тодорова в очакване на новия сезон и зимните Олимпийски игри в Пекин

Владимир Илиев и Милена Тодорова в очакване на новия сезон Владимир Илиев и Милена Тодорова в очакване на новия сезон

Удовлетворени от подготовката и с високи цели за зимните Олимпийски игри в Пекин двамата най-успешни биатлонисти в Националния отбор Владимир Илиев и Милена Тодорова очакват началото на сезона. И двамата са амбицирани за постоянно присъствие сред най-добрите в стартовете от Световната купа. Първият старт е на 27 ноември в Йостерсунд. 

За втора поредна година националният отбор на България ще бъде воден от руските треньори Александър Касперович и Виталий Норицин.

„С риск да ми се обидят много хора в България, но треньори на толкова високо ниво нямаме в България в момента в нашия спорт. Доволен съм, че макар и в късен етап от моята кариера, съм имал възможността и щастието да работя с такива хора“, каза Владо пред Нова Телевизия.

Той сподели своите намерения и за предстоящия сезон и Олимпийските игри в Пекин:

„Ще се постарая от първата Световна купа да атакувам както аз искам и както аз мога, за да добия още по-бързо увереност в себе си.

„Първите две Олимпиади бяха доста голямо разочарование за мен, последната имах шанс, който естествено аз го изпуснах. Бях на много малко от медал. Олимпиадата в Пекин така ще стане върхът на моята кариера, защото след това не съм мислил какво ще правя“, заяви сребърният медалист в индивидуалната дисциплина от Световното първенство в Йостерсунд през 2019.

Милена също сподели своите очаквания за сезона:

„Смятам, че следващата крачка е просто едно следващо стъпало, може би да си подобря класирането до момента в Световната купа. Ще се радвам много ако в Пекин успея да покажа най-добрия си резултат разбира се и съм в най-добра форма, но в никои случай не си слагам големи очаквания“, каза тя.

Първият кръг за сезон 2021/2022 от Световната купа по биатлон ще се проведе на 27 и 28 ноември със стартове в шведския зимен център Йостерсунд.

През февруари Владо ще се състезава на зимни олимпийски игри за четвърти път в кариерата си, а за Милена това ще бъде второ участие на най-големия спортен форум.

---

По информация на Нова телевизия

Споделяне