Владо Илиев с 6-то място на Европейското първенство по биатлон

Владимир Илиев завърши на 6-та позиция в спринта на 10 км., част от третия състезателен ден от Европейското първенство по биатлон, което се провежда в Минск-Раубичи (Беларус).

Владо, който през 2017 година стана европейски шампион в същата дисциплина, стартира с доста задния номер 67, но с добро темпо и без нито една грешка на огневия рубеж финишира шести, на +45.4 секунди от победителя.

Другите български представители Антон Синапов, Краси Анев и Димитър Герджиков допуснаха по една грешка на стрелбището и завършиха съответно на 15-то, 24-то и 30-то място.

Европейски шампион в спринта на 10 км. стана норвежецът Тарей Бьо, който повали 9 от 10 мишени, но с доброто си бягане стигна до първото място.

Сребърният медал бе спечелен от шведа Йеспер Нелин, а бронзовият отиде при Дмитрий Малишко от Русия, като и двамата биатлониста не допуснаха грешки на стрелбището.

Утре (24.02) е преследването на 12,5 км., в което шестото място от спринта на троянския биатлонист, дава добри изходни позиции за добро класиране.

 

Снимка: Фейсбук страницата на Владимир Илиев

Споделяне