Девето място за Владимир Илиев на преследването в Европейското първенство по биатлон

На 24.02 в Минск-Раубичи (Беларус) се проведе преследването на 12,5 км., което бе последното състезание при мъжете от тазгодишното Европейско първенство по биатлон.

В него взеха участие и българските представители в биатлона, от които най-добър резултат постигна нашият съгражданин Владимир Илиев.

Владо стартира добре и в първите две стрелби, които бяха от позиция "легнал", той повали всичките мишени на огневия рубеж. Но след отличното си представяне до момента, дойдоха стрелбите от "прав", на които той допусна една грешка на първата и две грешки на втората. И с общо три наказателни обиколки, троянският състезател финишира на 9-то място, на 1:43.7 минута зад Тарей Бьо.

Другите български състезатели също не бяха достатъчно убедителни. Красимир Анев, който допусна същия брой грешки, завърши 18-ти. Антон Синапов потегли от 15-та позиция, но сбърка пет пъти на стрелбището и остана 29-ти. Димитър Герджиков не стартира.

Европейски шампион в преследването на 12,5 км. стана отново Тарей Бьо, който в предния ден спечели и спринта на 10 км. Сребърния медал бе за руснака Матвей Елисеев, а бронза за Хавард Богетвейт от Норвегия.

В преследването на 10 км. при жените, взе участие и троянската състезателка Милена Тодорова, която стартира от 34-та позиция, и само с две наказателни обиколки, тя се изкачи до 21-вата позиция.

С по пет грешни изстрела в преследването, Даниела Кадева и Емилия Йорданова се класираха съответно 37-ма и 38-ма. Десислава Стоянова не стартира.

Европейска шампионка стана рускинята Екатерина Юрлова с един грешен изстрел. Среброто отиде при представителката на домакините Ирина Крюко, а бронзът при Надине Хорхлер от Германия.

 

Снимка: Андрей Иванов, от фейсбук страницата на Владимир Илиев

Споделяне