Шампионски титли за Таня Радулова и Добромир Калистерски на Държавното първенство по джудо

Таня Радулова и Добромир Калистерски на най-високото място на почетната стълбичка с треньора Николай Матев Таня Радулова и Добромир Калистерски на най-високото място на почетната стълбичка с треньора Николай Матев Снимки: БФ Джудо, LAP.BG

Таня Радулова от Спортен клуб по джудо и самбо "Чавдар" - Троян с треньор Николай Матев спечели златен медал при жените в категория до 57 кг на Държавното първенство по джудо 2022, което се проведе в Пазарджик на 22-23 януари.

18-годишната троянка отстрани на финала Ани Анастасова от клуб "Илинден" - гр. София, като преди това се справи с Гергана Ангелова - клуб "Бъдин", Антония Гечева - ЦСКА, Цветелина Павлова - "Локомотив" - София и Лилия Благоева - ЦСКА.

При мъжете в категория до 81 кг 22-годишният троянец Добромир Калистерски (Додо) също спечели златен медал. Той също е възпитаник на треньора Николай Матев и Спортен клуб по джудо и самбо "Чавдар" - Троян.

Във финалната битка той победи Александър Желев от ЦСКА, като по пътя за златото се справи с Георги Кацов, Георги Конев - ЦСКА, Любомир Станоев - "Кодокан" - Пазарджик и Ашот Мартиросян - СА "ЦСКА".

Държавното първенство по джудо за мъже и жени в Пазарджик е първото за годината и е от особено важно значение за спортистите, защото на него се определя разширения състав на Националния отбор по джудо за Европейското първенство през април, на което България е домакин. В различните категории участие взеха над 400 състезатели от цялата страна.

Организатори на турнира са СК „Кодокан“, Българската федерация по джудо и Община Пазарджик.

---

Снимки: БФ Джудо, LAP.BG

Споделяне