Майкъл Иванов продължи с отличното си представяне в „Internazionali D’italia Motocross“

Майкъл в състезанието в клас МХ1 Майкъл в състезанието в клас МХ1 Снимки: OffRoadProRacing

Майкъл Иванов с „Husqvarna“ от „АИТ рейсинг тийм“ продължи доброто си представяне и във втория кръг на международния италиански шампионат „Internazionali D’italia Motocross“ на трасето край Риола Сардо, отново на остров Сардиния. Форматът на състезанието бе като на трасето в Алгеро – еднодневна надпревара в клас MX 1 и при класиране в първите 20 - старт и при "Супершампионите".

Конкуренцията отново бе доста сериозна и много състезатели бяха на най-високо ниво, но Майкъл не гонеше добро класиране на този етап, а подготовка за новия сезон. Въпреки това той показа много добро пилотиране и финишира 11-ти, което му даде правото да участва и в състезанието при „Супершампионите“, където се класира на 19-то място. Победител и в двете състезания е четирикратният световен шампион - словенецът Тим Гайзер с „Хонда“.

„Много приятно съм изненадан от начина, по който се представих. Конкуренцията беше доста серизона, с много състезатели на най-високо ниво, но ние не гоним класиране на този етап, приемаме го като тренировка и подготовка за новия сезон.“, сподели Майкъл Иванов за БФМ.

Следващото участие на Майкъл е на 20 февруари във Великобритания в първия кръг от Европейския шампионат по мотокрос.

---

По информация на БФМ

Снимки: OffRoadProRacing

Споделяне