Общо 252 троянски ученици от 1 до 4 клас ще преминат обучение по ски през тази година

Община Троян отново се включи в проекта „Научи се да караш ски“ Община Троян отново се включи в проекта „Научи се да караш ски“

За трети път, от 2019 г. насам, Община Троян ще се включи като партньор в проекта на Българската федерация по ски „Научи се да караш ски“. Инициативата, която се финансира от Министерството на младежта и спорта, по график ще се реализира от 21 февруари до 24 март в ски зоната на туристически комплекс „Беклемето“.

Проектът обхваща 200 деца (със 150 повече спрямо 2019 г. и 100 повече спрямо 2020 г.), които ще имат възможност в продължение на четири дни (20 часа) да се обучават безплатно по ски алпийски дисциплини и ски бягане.

Още през месец декември миналата година бе проведено проучване сред родителите и децата от начален етап, относно желанието им да се включат в проекта, като в периода от 14 до 17 февруари (от 8.00 до 12.30 часа) Община Троян допълнително ще финансира обучението на още 52 ученици, извън обхванатите по проекта, които са  изявили желание да се обучават в областта на зимните спортове.

За всички деца са осигурени транспорт, ски оборудване, квалифицирани ски учители и обяд. Предвидено е и медицинско обслужване. Ръководители  на групите ще бъдат осигурени от училищата, чиито ученици са включени в съответните групи. В следобедните часове учениците ще могат да се включат в заниманията на целодневната организация на учебния ден за наваксване на пропуснатото учебно съдържание.

Намерението на ръководството на Община Троян е всяко троянско дете поне веднъж да има възможност безплатно да премине курс на обучение по ски. Инициативата ще бъде ежегодна, като по този начин се даде възможност на най- малките ученици да се обучават в традиционните за региона зимни спортове, дали на България много поводи за гордост.

---

Пресинформация на Община Троян

Споделяне