Над 200 участници на ДП по ски ориентиране и Купа "Троян" и мемориал "Марин Радевски" на Беклемето

Обща снимка на част от състезателите за Купа "Троян" и мемориал инж. Марин Радевски Обща снимка на част от състезателите за Купа "Троян" и мемориал инж. Марин Радевски Снимка: Донка Михайлова

През почивните 12 и 13 февруари в Троян в Състезателен център – писта за ски-бягане и биатлон "Беклемето" се проведе вторият кръг от Държавното първенство по ски ориентиране - средна дистанция и Купа "Троян" и мемориал "Марин Радевски". Тази година ДП са разделени в три отделни уикенда.

Андрея Дяксова (Карлък Смолян) оправда очакванията и беше безапелационна в победата си на Държавното първенство по ски ориентиране - Средна дистанция. Тя пробяга маршрута за 28:41 мин и остави на 7:49 мин след себе си сребърната медалистка Стефания Беломъжева-Димитрова (Браун Тим). Третото място заслужи Наталия Атанасова (Бегун Варна) с изоставане от 10:53 от победителката.

В люта битка при мъжете, титлата отиде в Боян Софин (Соколец Самоков), който изпревари само с 47 секунди Николай Димитров (Браун тим), пробягвайки маршрута за 39:46 мин. Бронзовият медал остана за представителя на Спортен Клуб по Ориентиране "Север" - Плевен - Виктор Мрджанов, който остана на 8:31 мин от победата.

Тазгодишният европейски вицешампион Станимир Беломъжев бе контролен съдия и не взе участие в състезанията.

В неделния ден над 200 състезатели от клубове от цялата страна участваха в състезанието по ски ориентиране за купа "Троян" и мемориал "Марин Радевски". Отборният първенец е “Узана “ - Габрово, на второ място са “Браун тим” - Велико Търново (със силно троянско участие) и трети са клуб “Хемус” - Троян.

Кметът Михайлова коментира в социалните мрежи:

"Мисля, че успехите на спорта в Троян се дължат и на отдадеността към спорта, както на фамилия Беломъжеви, които дават всичко от себе си това състезание да го има, така и на подкрепата от предприемачи като Светослав Дочков, който винаги оказва всякаква логистична помощ на зимните спортове и на съпругата и дъщерите на Марин Радевски, които продължават традицията на Марин да помага."

Цялото класиране във всички групи може да прегледате от тук: 

---

Снимки: Донка Михайлова и БФ Ориентиране

Споделяне