Силно каране и малшанс за Майкъл Иванов във II-рия кръг на Европейския шампионат

Стартът в клас EMXOpen, I-ви манш, II-ри кръг на ЕШ в Трентино, Италия Стартът в клас EMXOpen, I-ви манш, II-ри кръг на ЕШ в Трентино, Италия Снимки: MXGP, www.mxgp.com

Силно пилотиране, но малшанс не позволи на Майкъл Иванов да продължи силното си представяне от първия кръг и във втория на Европейския шампионат по мотокрос в клас ЕМХOpen, който се проведе на трасето в Пиетрамурата, близо до Тренто, Италия.

Майкъл Иванов с мотоциклет „Husqvarna“ от отбора на „АИТ рейсинг тийм“ завърши 21-ви в крайното подреждане и взе 6 точки, което му помогна да остане в Топ 5 в генералното класиране с 50 точки, на което водач е Михаел Санднер от Австрия с 90 точки.

В първия манш Майкъл допусна малка неточност в началото и изостана, но с много бързо каране успя да се добере и да завърши на 21-та позиция. Майкъл записа най-добрата обиколка от всички състезатели - 1:50.349. Във втория манш ситуацията на трудното трасе в Италия се повтори, но този път успя да навакса с доброто си пилотиране и да завърши на 15-та позиция, което му донесе 6 точки.

Припомняме, че в I-вия кръг на трасето “Матерли Бейсин” във Великобритания, Майкъл завърши на 3-то място в крайното класиране,  само на точка зад първите двама в класирането.

Следващият кръг от Европейския шампионат е на 23 и 24 април в Кегумс (Латвия), където очакваме Майкъл да се завърне отново на подиума на победителите.


Подробни резултати от двата манша на II-рия кръг на ЕШ:

Манш №1

Манш №2

---

Снимки: MXGP, www.mxgp.com

Споделяне