Майкъл Иванов отново над всички в клас МХ1 на мотополигон „Горна Росица“ в Севлиево

Майкъл Иванов на най-високото стъпало на стълбичката в Севлиево Майкъл Иванов на най-високото стъпало на стълбичката в Севлиево Снимка: Гриша Иванов

През почивните дни на мотополигон „Горна Росица“ в Севлиево, се проведоха поредните кръгове от Европейския шампионат и Републиканския шампионат по мотокрос.

В клас МХ 1 Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ постигна поредния си успех и добави нови 50 точки към сметката си за Републиканския шампионат, като безпроблемно спечели и двата манша на мотополигон „Горна Росица“. Втори и трети в крайното класиране се наредиха Георги Георгиев от „НСА моторспорт“ с „Kawasaki“ и Живко Богданов от „Несебър мото“ с КТМ.

В другите класове в състезанията за Републиканския ни шампионат:

В клас МХ 2 Junior първи е Мариос Канакис от „АИТ рейсинг тийм“ с КТМ, пред Павел Доневски от „Троян мотор спорт 01“ също с КТМ и Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“.

В клас МХ 2 над всички беше севлиевецът Хакан Халми от „НСА Моторспорт“ с КТМ, пред съотборниците от „АИТ рейсинг тийм“ Николай Малинов също с КТМ и Радослав Зоков с „Husqvarna“.

Георги Иванов от „Въжаров рейсинг тийм“ с „Honda“ спечели надпреварата в МХ 250, следван и в двата манша от Джанмарко Сантучи от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ и Свилен Иванов от МСК „Севлиево“ с „Honda“. При 450-кубиковите машини в МХ Григор Царев отново постигна двойна победа, а след него завършиха Юлиян Райчев от „Панчо рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ и Николай Колев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ също с „Kawasaki“.

В клас МХ Senior отборът на „АИТ рейсинг тийм“ записа тройна победа – на почетната стълбичка се наредиха Атанас Петров, Янко Зоков и Кадир Масар. При състезателите над 55 години победата е за Емил Балджийски от „Дизел юнак“, който изпревари в крайното класиране Мирослав Христов от „Троян мотор спорт 01“ и Живко Бонев от „Дизел юнак“ – и тримата с „Yamaha“.

В състезанията за Европейския шампионат двама български състезатели спечелиха титли – Георги Гинов в клас МХ 65 и Венцислав Тошев в клас МХ 85, и двамата от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“.

При 65-кубиковите Гинов изпревари в крайното класиране под дъжда румънците Сами Думитру и Марк Сзоке.

При 85-кубиковите Тошев се нареди пред Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“ и Йоан Киудея от Румъния.

---

По информация на БФМ

Споделяне