Владо Илиев зае 22-ра позиция в първото състезание от новия сезон

Владо Илиев стартира сезона с 22-ра позиция в индивидуалната дисциплина в Контиолахти, Финландия Владо Илиев стартира сезона с 22-ра позиция в индивидуалната дисциплина в Контиолахти, Финландия

Днес във финландския зимен център Контиолахти се проведе откриващият кръг от Световната купа по биатлон за сезон 2022/2023. Първата надпревара от календара беше класическата индивидуална дисциплина на 20 км. при мъжете.

Владо Илиев започна състезанието със стабилна стрелба и добро ски бягане, но сбърка два пъти при четирите си посещения на стрелбището и зае 22-ра позиция в крайното класиране.

Другите български състезатели - дебютантът Константин Василев направи четири пропуска и финишира 87-ми, а Антон Синапов е 89-ти с шест наказателни минути. Благой Тодев не стартира заради контузия.

Победител в състезанието е Мартин Понсилуома от Швеция, който допусна само една грешка и триумфира в състезанието с време от 49:36,5 минути. Голямата изненада в надпревара дойде от Никлас Хартвег от Швейцария, който повали всички мишени и се класира на второ място. На трета позиция също с безпогрешна стрелба финишира Давид Зьобел от Германия.

Утре от 14:15 ч. ще се проведе и индивидуалното на 15 км. при дамите, където България ще има три състезателки.

---

По информация на БФ Биатлон

Споделяне