70-та юбилейна международна колоездачна обиколка на България ще премине през Троян

Както традицията повелява, Троян отново ще е домакин на Втория етап от Международната колоездачна обиколка на България, която тази година е 70-та юбилейна. Троянци имат още един повод за гордост -  участие ще вземат и състезатели на троянския колоездачен клуб "Хемус-1896", който стана шампион на България за изминалата 2022 година в Държавния отборен шампионат по колоездене на шосе.

Жителите и гостите на града винаги са посрещали колоездачната обиколка с интерес, гостоприемство и подкрепа и с годините тя се е утвърдила като едно от знаковите спортни събития, което привлича публика около трасето. Освен Българската федерация по колоездене, основна роля в подготовката и провеждането на състезанието на местно ниво имат Община Троян и президентът на Колоездачен клуб“ Хемус-1896 г.“, гр. Троян - г-н Тодор Колев.

В тазгодишната надпревара, от Втория етап на състезанието, на 27-ти август участие ще вземат  207 колоездачи от 22 отбора, които ще пристигнат от Пирдоп през най-високия проход в Стара планина - Троянският.

Около 17:30 ч. състезателите се очаква да финишират на площад "Възраждане". За доброто настроение до пристигането на колоната ще се погрижат мажоретките към Представителния младежки духов оркестър на община Троян. Традиционно, след награждаването, се предвижда пресконференция за победителите в етапа и журналистите.

Преди финала на обиколката, от 16:00 часа,  Колоездачен клуб “Хемус-1896 г.“ съвместно с Община Троян организират състезания за деца и ученици до 15 години, групирани в 4 възрастови групи,  както и демонстрации, с възможности за тестване на продуктите на известната американска марка за електрически велосипеди “TREK”. Трасето ще бъде охранявано, маркирано и затворено. Задължително е ползването на каски по време на състезанието.

Заявки за участие може да бъдат направени във Веломагазин „Хемус Троян“ – градинката на киното, на телефон 0888337814 или на място – 30 минути преди старта на състезанието. С това мероприятие се затвърждава политиката от страна на Община Троян да мотивира все повече деца да спортуват и да водят здравословния начин на живот.

В третия ден от Обиколката, 28-ти август, колоездачите ще стартират по маршрута Троян - Казанлък в 14:30 ч. отново на пл. „Възраждане“. За безопасното преминаване на колоездачите в Троян временно ще бъде затворени за движение централни улици в града.

Община Троян и екипът на Българска Федерация Колоездене, като организатори на Втория етап от Обиколката се стремят да отговорят на високите стандарти за нейното провеждане, поставени ни от нейната дългогодишна история. Общата ни цел е да утвърждаваме традициите на Троян в колоезденето и да стимулираме повече деца и млади хора да спортуват.

---

Пресинформация на Община Троян

Споделяне