Министър Илиев посети Троян по покана на Кмета Михайлова

Министър Илиев посети Троян Министър Илиев посети Троян Снимка: Община Троян

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев посети Троян на 28 ноември. Част от визитата му включваше посещение на новостроящия се обект Многофункционална спортна зала, както и среща с представители на спортните клубове на територията на общината. Посещението е част от срещите, които министърът стартира с екипа си в страната, като Троян към момента е единственият включен град, който не е областен, но министър Илиев и екипа му уважиха поканата на кмета Михайлова.

Министър Илиев и заместник-министър проф. Дашева, придружавани от кмета Михайлова, ресорните заместници инж. Райковски и Тодорова, председателя на ОбС-Троян инж. Пенков и изпълнителя на обекта провериха напредъка на строежа на спортната зала. Подчертан бе нарастващият брой на спортуващите, стремежът за стимулиране на децата и младежите, постиженията на всички троянски спортисти и липсата на тренировъчна база, която да обезпечи нуждите на всички спортни клубове, които са и основният стимул за реализиране на обекта.

Кметът Михайлова изрази надеждите си Община Троян да получи подкрепа по проектното предложение за предоставяне на финансово подпомагане по Национала програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за 2023 г. – „Изграждане на Многофункционална спортна зала в гр. Троян“ – етапно строителство“, който Общината подава днес (29.11.2023 г.). Ръководството на Общината сподели и общите амбиции градът ни да се превърне в тренировъчна база за летен биатлон.

По време на срещата министър Илиев сподели за работата на министерството по подготовката на нова програма – „Спортен час“, която ще даде възможност на треньорите и учителите по физическо възпитание да реализират извънкласни тренировъчни занимания. Идеята бе приветствана от спортната общественост. Министър Илиев обеща подкрепа за завършването на спортната зала на Троян и за изграждането на ролбан, тъй като градът е национален център за биатлон.

---

Източник: Община Троян

Споделяне