В Троян стартира инициативата „Научи се да играеш шах“ за ученици от начален етап

Община Троян стартира инициативата „Научи се да играеш шах“ Община Троян стартира инициативата „Научи се да играеш шах“

В края на месец март стартира обучение по шахмат за най-малките - с подкрепата на Община Троян и съдействието на Шахматен клуб –Троян. След проведено проучване сред учениците от начален етап, над 30 деца до 12 години от три училища в града са заявили желание за начално обучение по тази древна, но много интересна спортна игра.

Идеята на организаторите е не само да представят набиращия популярност след успехите на женския отбор по шахмат спорт, но и да откъснат учениците от екранните устройства, като ги научат на стратегии, планиране и следване на определени правила.

Първите стъпки в шахмата ще направят учениците от НУ „Христо Ботев“ – Троян в дните от 26-ти до 29-ти март. Веднага след пролетната ваканция инициативата ще продължи в СУ „Васил Левски“- Троян и СУ „Св. Климент Охридски“. Заниманията са безплатни и ще се провеждат в училищата в рамките на следобедните часове за занимания по интереси, а в края на месец април всички, преминали обучението, ще се включат в традиционния турнир по шах.

---

Община Троян

Споделяне