Троян ще се включи в Националната кампания "Световен ден на предизвикателството - 2024"

Националната кампания "Световен ден на предизвикателството 2024" Националната кампания "Световен ден на предизвикателството 2024"

Българска федерация "Спорт за всички" организира за 31-ви път Националната спортна проява "Световен ден на предизвикателството 2024", с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2021-2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

В проявата могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Предизвикателството е спортно събитие, което ще представи заедно традиционни и нови спортни дисциплини –  кросове, тенис на корт, подвижни забавни игри, демонстрации на спортове-карате, джудо и самбо, футбол, баскетбол; много групови занимания – планинско колоездене, биатлон, радиозасичане, ориентиране. Това е една възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки. Идеята е да предоставим съвместно един прекрасен и незабравим спортен ден на всички желаещи, които приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата.

Проявата е посветена на 17 май - Ден на българския спорт.

Национална кампания "Световен ден на Предизвикателството 2024" цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. 

Спортните дейности в Троян ще се проведат на 18.05.2024 г. в спортна зала „Чавдар“ – физкултурен салон, салон на НУПИ „Проф. Венко Колев“ и тенис корт в с. Орешак в часовия диапазон 09:00 – 16:00 ч. 

Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички – Световен ден на предизвикателството 2024 г. - спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта.

# Плакат на събитието:

---

Източник: Община Троян

Споделяне