Троян бе домакин на Държавно първенство по радиоориентиране

Зам.-кметът Вероника Тодорова връчи наградите на победителите в различните категории Зам.-кметът Вероника Тодорова връчи наградите на победителите в различните категории Снимки: Троян експрес

Вълнуващо състезание по радиоориентиране се проведе в Троян на 11 и 12 май. Най-добрите български ориентировачи се събраха, за да премерят сили в индивидуални дисциплини в четири категории: мъже, жени, юноши и ветерани.

Около 60 състезатели от различни градове в България – Троян, Търговище, Шумен, Варна, Силистра, Стара Загора, Габрово, Карлово, Пловдив и София, се явиха на надпреварата. Състезанието се проведе в местностите „Къпинчо“ в Троян и „Кантона“ преди село Орешак.

Организатори на Държавното първенство по радиоориентиране бяха Радиоклуб Троян и Българска федерация радиолюбители, с финансовата подкрепа на Община Троян. Зам.-кметът Вероника Тодорова уважи събитието и лично връчи наградите на победителите в различните категории.

Любомир Досев - председател на Радиоклуб - Троян, Тодор Комитов - гл. експерт "Спорт" в Община Троян и Зам.-кметът Вероника Тодорова

Радиоклуб Троян е клуб с богата история и множество успехи на различни състезания и първенства. Членовете на клуба са сред най-добрите български ориентировачи, печелили са медали от световни и европейски първенства.

Държавното първенство по радиоориентиране в Троян доказа отново интереса към този спорт и високото ниво на подготовка на българските ориентировачи. Събитието бе истински празник за любителите на радиоориентирането и остави трайни впечатления у всички участници и гости.

# Поздравителен адрес до Радиоклуб - Троян:

---

Снимки: Троян експрес, източник: Община Троян

Споделяне