Владимир Илиев е спортист №1 на България и в "Нощта на шампионите"

Проведе се петото издание на "Нощта на шампионите", организирана от Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор. На победителите и техните треньори бяха раздадени премии на обща стойност 215 000 лева в 7 категории.

В категория "Спортист № 1 на България" троянският биатлонист Владимир Илиев и националката по борба Тайбе Юсеин бяха отличени за най-добри спортисти през изминалата година. В началото на 2019 година Владо спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплината на 20 километра на Световното първенство в Йостерзунд, Швеция, а през декември заслужи и приза "Спортист на годината" на България. Тайбе Юсеин пък стана европейска шампионка и спечели второ място на световния шампионат. Наградите бяха връчени от спортния министър Красен Кралев.

В категория "Треньор на годината" съвсем очаквано отличие получи треньорката на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова, както и треньорът на тима по вдигане на тежести Иван Иванов.

В категория "Отбор № 1 на България" за отбор на годината бе обявен националният ансамбъл по художествена гимнастика, който спечели бронз в многобоя и сребро на световното първенство в Баку.

"Спортист с увреждания № 1 на България" за 2019-а стана Християн Стоянов. 21-годишният лекоатлет стана световен шампион в категория T46 на 1500 метра бягане с европейски рекорд и рекорд на първенствата.

"Млад спортист до 23 години № 1 на България" стана Божидар Андреев, който направи изключително силен сезон във вдигането на тежести.

"Млад спортист до 18 години № 1 на България" е Йоана Илиева, която спечели световната купа на сабя за девойки.

"Млад спортист до 16 години № 1 на България" спечели плувецът Йосиф Миладинов.

По време на церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя” на заслужили български спортисти, ръководители и деятели. Отличени бяха Кирил Домусчиев, Петър Попангелов, Валентин Михов, Александър Томов, Йото Йотов, Цено Ценов, Таня Богомилова, Александър Александров, Георги Аврамчев и Илия Лалов.

Споделяне