Нетрадиционен поглед към човешкото здраве поднесоха лекторите във фестивала „Здравей, здраве“

Трудните ситуации в живота ни са записани в нашето ДНК, те са информация от живота на майката и бащата, на предците. Основен е въпросът защо се случва това. Заради осъзнаването в настоящия момент може да бъде поправено. Тези мисли сподели д-р Пламенка Томова от център за лечение „Алфа“ в първата лекция от програмата на поредния фестивал „Здравей, здраве“, който благодарение на инж. Светослав Вълчев и негови съмишленици прави Троян част от веригата подобни фестивали. Те привличат хора от цялата страна, но и все повече троянци. Д-р Томова заяви, че има много определения на понятието „здраве“, но основното е: „хармония между тяло-мисъл-Душа“. Д-р Румен Стоилов, който е почерпил от мъдростта на Изтока и на редица лечителски системи покрай множеството си пътешествия в екзотични места навсякъде по Земята, също говори за важността на мислите и думите. Тъй като живеем в период, в който творим, неговият съвет бе да се внимава с емоциите, тъй като излъченото се връща, то е бумеранг. Не бива да излъчвате негативност, подчерта лекторът. Той каза още, че нашите клетки са умни, затова трябва да им говорим, да благодарим за работата, която вършат, да им даваме задачи, когато имаме нужда от изцеление. Д-р Стоилов заяви, че сега поговорката „Залудо работи, залудо не стой“, трябва да се преобърне: „Залудо стой, залудо не работи“, защото човекът има нужда в този период от повече почивка.

Как да се диша здравословно показа троянецът Живко Стоилов, който има йога център в Пловдив и за фестивала дойде специално от лагер на морето, който ръководи. И от него, и от останалите лектори в богатата програма на фестивала – Стойчо Иванов, Алексей Скворцов, д-р Магдалена Иванова, се чуха полезни съвети за здравословния начин на живот. Иван Лишков представи нови хранителни добавки, разработени у нас.

Сред гостите на фестивала голям успех пожъна керамикът Румен Георгиев, който демонстрираше на грънчарско колело в Информационно-културния център своето майсторство. Желаещите можеха да пробват под негово ръководство как се работи с глина.

В неделя на Капинчо имаше паневритмия с жива музика, образува се голям кръг от облечени в бяло последователи на Учителя. Фестивалът продължи на територията на ваканционно селище „Азарея“, където сред лекторите бе и Веселин Оряшков, троянец, автор на няколко книги за пълноценен живот.

Повече снимки от събитието, може да разгледате в нашата фотогалерия по-долу.

www.HemusNews.com

Споделяне