15 нови случая на коронавирус в община Троян, 10 от които на служители в общинската администрация

На 7 ноември на територията на Област Ловеч са диагностицирани 36 нови случая, от които 15 са на територията на община Троян, както следва: 13 от град Троян, един мъж на 74 г. от село Голяма Желязна и един мъж на 52 г. от село Черни Осъм, 4-ма от тях хоспитализирани в СБАЛББ.

10 от случаите от Троян са на служители от общинската администрация, където в момента е най-голямото клъстерно огнище с доказани общо 20 случая. Разпоредена е крайна огнищна дезинфекция на всички помещения в сградата на община Троян, задължително носене на маски в работните помещения и строг вътрешен входящ и дезинфекционен контрол. Изследваните служители в общината, били в близък и незащитен контакт с доказаните случаи са отрицателни. Контактните лица в семействата са карантинирани.

От регионалната инспекция поясняват, че при епидемиологичните проучвания за всеки ден се установяват лица, които не пребивават на територията на област Ловеч и съответно се пренасочват към РЗИ, на чиято територия лицата пребивават. Поради тази причина обявяваните случаи в Информационния портал и съобщаваните случаи от РЗИ имат разлика. Достоверната информация за действителните случаи в областта се подава от РЗИ Ловеч след извършване на епидемиологичното проучване.

Към 12 часа на 08 ноември общият брой диагностицирани случаи в област Ловеч е 615, активните случаи са 397, излекуваните лица са 201. Починалите лица са 17.

www.HemusNews.com

Споделяне