Вероятно нов случай на заразен съгражданин с коронавирус

Първа положителна проба на наш съгражданин Първа положителна проба на наш съгражданин

Нов съгражданин с първа положителна проба е настанен на лечение в Белодробната ни болница. Това съобщи в социалните мрежи кметът Донка Михайлова.

45-годишният пациент е в стабилно състояние, но с двустранна пневмония. Срещал се е с членовете на семейството си. Знае се пътят и контактите му. Тази нощ ще бъдат потърсени всички контактни, добавя Михайлова, която за пореден път предупреждава, че е нужна строга лична дисциплина.

БТА съобщава, че пациентът се е завърнал на 23 март от Англия, бил е поставен под карантина в дома си, но е развил клиника от няколко дни и днес е хоспитализиран в болницата. Според д-р Винева - директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч, той е спазвал стриктно карантината си. Контактните лица с него са пет души от семейството му. Той самият е бил изолиран от тях по време на карантината. Те са в добро състояние, нямат оплаквания, но са им взети проби и също ще бъдат поставени под 14-дневна карантина.

Припомняме, че първият случай в Троян е на вече излекувания мъж от Черни Осъм, а вторият, за който съобщи РЗИ Ловеч, е международен шофьор, който е настанен във ВМА тази седмица.

Споделяне