Общество

От днес, 1 март, със заповед на министъра на здравеопазването, издадена на 26 февруари, се разрешават посещенията в заведенията за хранене и развлечения в часовия диапазон от 6 до 23 часа, с изключение на дискотеки – бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1 април. Изискванията към…
Неделя, 28 Февруари 2021 21:38

"Троянски глас" вече и в интернет

„Троянски глас“, който повече от 50 години запечатва по страниците си троянските делници и празници, вече има собствен сайт. Може да го откриете на адрес https://glas.troyan.bg. Той е с адаптивен дизайн, подходящ за различни устройства - мобилни телефони, таблети, настолни компютри и други. Върху сайта работиха безвъзмездно общинските служители Димитър…
В троянска група във Фейсбук Емилия Сиракова предложи декорираната в бяло и червено като гигантска мартеница стомна до Пешеходния мост в центъра на Троян да бъде окичена с мартенички. Те да бъдат жест към самотните хора, към тези, на които няма кой да подари българския символ на здраве и пролетни…
В Калейца избраха за кмет Татяна Стойкова, издигната от КП „БСП за България“. От участвалите във вота 259 избиратели 163 са пуснали бюлетината за дългогодишната служителка в местното кметство.
Неделя, 28 Февруари 2021 15:50

За казуса „Добродан“

По повод на заявен протестен митинг с намерение за затваряне на републикански път „Троян-Ловеч“ при разклона за с. Добродан от страна на Красимир Христов, Община Троян счита за необходимо да информира за своето становище, относно казуса „Добродан“.
През месец септември 2020 г. като част от проекта си „Малки градски решения“, Община Троян реализира част от идеите, които освежиха облика в междублоковото пространство в някои части на града. Припомняме, че първите цветни рисунки са реализирани в пространството при жилищен блок на ул. „Васил Спасов“ 1 и на ул.…
По покана на кмета Донка Михайлова, днес в сградата на Община Троян се проведоха консултации във връзка с провеждането на избори за Народно събрание на 4 април 2021 г. В тях участваха представители на партии и коалиции, представени в националния и Европейския парламенти.
Неделя, 21 Февруари 2021 15:07

Партията на Слави с офис в Ловеч

На 17.02.2021 г. в Ловеч официално бе открит поредният за страната офис на ПП „Има такъв народ“. Присъстваха координаторите от областта – Галина Генова (Тетевен), Борислав Минков (Троян), Борислав Борисов (Луковит), Димитър Кокошаров (Априлци) и Владимир Гаврилов (Ябланица).
Марая Димитрова Вълева е записана под номер 53 в списъка с дарители по реда на дарението, направено на 11.11.2020 г. От задочно интервю с нея разбрахме кое я е подтикнало да направи това:
Не се сдържаме отново да покажем цветята пред една къща в махала Райковска. Февруари е, до пролетта е далече, изминалите дни бяха сред най-мразовитите тази зима, но тук е грейнала красотата. Кокичета и минзухари, синчец и лайка, теменужки. Насладете се – обещание за пролет.
Страница 1 от 74