Най-подходящото място според лектора Георги Радулов и организаторите да се говори по темата беше залата "Архимандрит Хаджи Макарий" в Троянския манастир.

Публикувана в Култура

За втора година признателни троянци поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски, издигнат с дарения, за да го помним и пазим в сърцата си.

Публикувана в Култура

Община Троян, Общински комитет "Васил Левски" Троян, Троянски манастир "Успение Богородично", НД "Традиция" РК "34-ти пехотен троянски полк" Априлци, Троян, Севлиево организират тържествена церемония по повод 187 години от рождението на Васил Левски.

Публикувана в Култура

Членове на ОК "Васил Левски" – Троян, жените в църквата и няколко мъже почетоха паметта на Дякона. Отец Войден извърши заупокойната служба.

Публикувана в Общество

За първи път поклонението пред паметта на Апостола в Троян стана на 18.02. по различен, вълнуващ начин, който събра много хора пред паметната плоча, където в хана на Васил Спасов е създаден Троянският революционен комитет. Това място, което досега на 19.02. по обед събираше гражданите, беше почетено с венец от Община Троян и стана начало на шествието с факли до паметника на Левски пред читалището.

Публикувана в Култура

Националният крос се организира със съвместните усилия на СКО "Хемус", Община Троян и Общински комитет "Васил Левски". Кросът привлича все повече участници и тази година са дали заявка за участие 368 души, 325 са се регистрирали, 324 достигнаха финала.

Публикувана в Спорт

На 18. февруари Троян ще отбележи отново подобаващо годишнината от гибелта на един от най-видните български герои – Васил Левски. За пръв път в града ще се проведе факелно шествие.

Публикувана в Общество

Почитаме паметта на великия българин и се прекланяме пред делата и завета, които той остави с редица инициативи, в които Ви каним да се включите. Нека с дълбоко уважение и почит се поклоним пред саможертвата на най-чистата личност в българската история.

Публикувана в Култура

Дарители за паметника на Васил Левски в гр. Троян според размера на направените дарения и времето на дарението (2020-2023 г.)

Публикувана в Общество

Представителната гвардейска част бе в Троян за тържественото откриване на паметника на Васил Левски. Вечерта бе гореща, но гвардейците стоически издържаха под лъчите на все още силното слънце.

Публикувана в Общество
Страница 1 от 5