Уважаеми жители на община Троян и Ръководители на предприятия, На 31 октомври изтече срокът за плащане на втората вноска на данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци, както и на данък върху превозните средства. Изтече и срокът за заплащане на  оследната вноска на патентния данък.

Публикувана в Общество

Приемаш ли предизвикателството да представиш нашия красив град Троян на Среща на върха на младежите от градовете членки в В40 в град Атина от 20. до 22.11.2023 г.?

Публикувана в Образование

Изложба за китайско съвременно керамично изкуство и културен обмен между Джингдежен, Китай и Троян, Орешак, България

“От изток до изток – По следите на керамичното изкуство” е групова изложба, организирана от Таосичуан Керамичен арт център. Изложбата включва широк диапазон от произведения на художници от цял Китай, които показват както историческата, така и съвременната перспектива на керамичното изкуство. Избягвайки ясни дефиниции и терминологии, тези произведения съчетават съвременни художествени практики, майсторство и занаят с традиционни и смесени техники.

Публикувана в Култура

На 11. септември кметът Михайлова посрещна участници от Румъния, Гърция и Косово в смесена интензивна програма „Активности на открито в планината. Безопасност и оказване на първа помощ“ по Еразъм+.

Публикувана в Образование

По повод 12. август Община Троян организира няколко събития, с които да отбележи Международния ден на младежта. На 11. август, в навечерието на празника, от 10 ч. кметът на Община Троян Донка Михайлова ще открие спортна площадка към „Спортен комплекс за биатлон и стрелба“ - Троян. Проектът е осъществен по инициатива и идея на Клуб по биатлон и стрелба „Аякс“ с активното съдействие на Община Троян и подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Той бе залегнал в Програмата за управление на община Троян (2019-2023) като приоритет за „Постигане на по-високо качество на живот в по-добра жизнена среда“. Изпълнител, избран съгласно Закона за обществените поръчки, бе фирма „Пътприбор“ ООД, гр. София.

Публикувана в Общество

Обновен е сайтът на Община Троян в частта „Екология“, където са създадени специални бутони за получаване на подробна информация за отпадъците – видове отпадъци, тяхното изхвърляне, преработване и др.

Публикувана в Общество

Четири нови детски площадки, разположени, както следва: две в ж.к. „Черногор“, една на ул. „Криволак“ и подмяна на една вече съществуваща в централната градска част планира да изгради Община Троян.

Публикувана в Общество

В Община Троян започна работа арх. Момчил Стоянов, който вече осъществява правомощията си съгласно Закона за устройство на територията (ЗУТ), ръководи и контролира дейностите по устройственото планиране, проектирането и строителството на територията на общината.

Публикувана в Общество

Община Троян ще отдаде заслужена признателност пред храбростта и героизма на загиналите троянски войни на 6-ти май (събота) от 11:00 часа в Мемориален комплекс „Вила Ванна“ и паметника на генерал – лейтенант Владимир Вазов.

Публикувана в Общество

Уважаеми съграждани, По случай Деня на Европа – 9 май, Ви каним на представяне и обсъждане на резултатите от Доклад от проучвания сред целеви групи от населението на град Троян по проект на Сдружение „Обществен компас“ и Община Троян  „Ефективни политики за задържане на младите хора в община Троян“.

Публикувана в Общество
Страница 1 от 24