Смениха Директора на ОД на МВР-Ловеч

Временно назначеният директор на ОД МВР-Ловеч - Старши комисар Цветозар Цанков Временно назначеният директор на ОД МВР-Ловеч - Старши комисар Цветозар Цанков Снимка: ОД на МВР-Ловеч

Областна дирекция на МВР в Ловеч съобщиха, че със заповед на министърът на вътрешните работи от 23 февруари 2021 година Цветозар Цанков е временно преназначен на длъжност Директор II степен на ОД МВР-Ловеч, със специфично наименование "старши комисар".

Комисар Цветозар Цанков е роден през 1971 г. в гр. Ловеч. Средното си образование завършва през 1989 година в полицейското училище в гр. Пазарджик, а през 2000 година придобива образователно-квалификационна степен "Магистър" в СА "Д.А. Ценов" гр. Свищов.

Работи в системата на МВР от 01 май 1991 г. в СДВР, а от м. декември същата година постъпва на работа като полицай в РПУ-Ловеч. През октомври 2000 г. е преназначен на длъжност Районен инспектор в РУ-Ловеч, през 2003 г. заема длъжност в сектор "Криминална полиция" в РУ-Ловеч, а от 2005 г. в сектор "Борба с организираната престъпност". През 2007 г. и 2010 г. последователно заема длъжности в сектор СОД и в "Охранителна полиция" в РУ-Ловеч, а от 2011 г. е инспектор в сектор "Криминална полиция" при ОД МВР-Ловеч. От 2015 г. до юни 2017 г. Цветозар Цанков е началник група в сектор "Криминална полиция" в ОД МВР-Ловеч, а от 07 юни 2017 година до този момента е на длъжност началник на отдел "Криминална полиция" в ОД МВР-Ловеч.

От областната дирекция не съобщават поради какви причини е отстранен досегашният директор - Старши комисар Милен Маринов и ще продължи ли да работи в системата на МВР.

По информация на ОД на МВР - Ловеч

www.HemusNews.com

Споделяне