Криминална хроника към 24 септември 2021 г.

Районно управление - гр. Троян Районно управление - гр. Троян

Полицейски операции: В периода от 15 до 22 септември полицаи от РУ Троян са извършили проверка на 124 МПС и 129 лица, за установени нарушения са съставили 28 акта и 42 глоби с фиш, образували са 3 бързи производства срещу водачи, които са управлявали МПС след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила, още едно бързо и 1 досъдебно производство са образувани срещу водачи, които управляват МПС след употреба на наркотични вещества и е установен 1 неправоспособен водач.

25-годишен от гр. Пещера е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 21 септември около 12.00 ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

В РУ Троян е образувано бързо производство след като на 21 септември около 22.00 ч., 50-годишен мъж е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.48 промила. Още едно бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е образувано в РУ Троян в сряда, след като 43-годишен от с. Врабево е установен да управлява МПС с 1.34 промила алкохол в издишания въздух. И двамата водачи са задържани в РУ Троян за срок до 24 часа.

На 22 септември след проведени оперативно-издирвателни дейности, служители на РУ Троян са установили 56-годишен мъж от града като извършител на кражба на мобилен телефон оставен без надзор пред частен дом в Троян. Работата по случая продължава.

По информация на ОД на МВР - Ловеч

Споделяне