Криминална хроника към 21.02.2022 г.

На 19 февруари около 11:00 часа на ул. "Христо Ботев" в Троян, 58-годишен при управление на лек автомобил е блъснал 41-годишна пешеходка, която е пресичала пътното платно. Пострадалата е откарана за преглед в болница, след което е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

Служители на РУ - Троян работят по сигнал за намерени две мъртви кучета в с. Старо село. Едно от кучетата е открито на улицата, а друго в имот. По случая е образувано досъдебно производство и предстои да бъде направена експертиза от ветеринарен лекар. Работа продължават служителите на РУ - Троян.

На 16 февруари на територията обслужвана от РУ - Троян е проведена полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Полицаите са извършили проверка на 147 МПС, 155 лица, проверени са две заложни къщи и един пункт за изкупуване на черни и цветни метали, като за установени нарушения са съставили 10 акта по ЗДП и 14 глоби с фиш.

На 16 февруари 18-годишен е задържан в РУ - Троян за притежание на наркотични вещества. Младежът, който е криминално проявен, е спрян за полицейска проверка и е установено, че в джоб на якето си държи саморъчно свита цигара, съдържаща суха зелена тревиста маса, с общо тегло 1 гр. След изследване с полеви тест веществото е реагирало на канабис. По случая е обраувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

---

Източник: ОД на МВР - Ловеч

Споделяне