Криминална хроника към 15.04.2022 г.

РУ - Троян РУ - Троян

След проведени съвместни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ - Троян и ОД на МВР - Плевен, 23-годишен от град Тръстеник е установен като съпричастен към запалването на лек автомобил Фолксваген Голф, извършено на 12 април в с. Орешак, съобщават от ОД на МВР - Ловеч. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На 14 април около 15:30 ч. на общински път lov 2130 км. 4+150, 52-годишен мъж при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и е последвал удар в насрещната лента с движещия се там друг лек автомобил, с водач 76-годишен мъж и пътник 75 годишна жена. При сблъсъка са пострадали водачът и жената от второто превозно средство, които са откарани за преглед и лечение в болницата в Троян. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

В 03:00 ч. на 12 април в РСПБЗН – Троян е получен сигнал за пожар на лек автомобил в ж.к. „Лъгът“. Автомобилът е изгорял, спасена е сграда, а причините за инцидента се разследват от служители на РУ - Троян.

На 09 април в 21:30 ч. в РУ - Троян е получен сигнал, че на паркинг в с. Орешак гори метален павилион. Огнеборците от РС ПБЗН - Троян са реагирали незабавно на сигнала и благодарение на тяхната намеса е спасена съседна сграда. Павилионът е изгорял, като е установено, че непосредствено до него е горяла купчина сухи клони и храсти, откъдето най-вероятно е тръгнал огъня. По случая в РУ - Троян е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

---

Източник: ОД на МВР - Ловеч

Споделяне