И в Троян хванаха мъж да шофира дрогиран

Новини от РУ - Троян Новини от РУ - Троян

Вчера, 12 юли, малко преди полунощ е задържан 38-годишен за срок до 24 часа в РУ - Троян. Той е задържан около 22:50 ч. при управление на лек автомобил по ул. „Васил Левски“ в Троян, като е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на метамфетамин.

На водача е съставен акт за нарушение на ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване, като е последвал отказ да даде кръвна проба за химичен анализ. При извършено претърсване на превозното средство е открито пакетче с жълто, кристалообразно вещество, което при изследване с полеви тест е реагирало на метамфетамин, с общо тегло 3 грама. В РУ - Троян са образувани две досъдебни производства и работата по случаите продължава.

Още от бюлетина на ОД на МВР - Ловеч:

41-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян по подозрение в съпричастност към нанесен побой над 48-годишен мъж. Инцидентът се е случил в с. Орешак и по първоначална информация двете лица се познават. Потърпевшият е откаран за лечение в болница в Плевен. По случая е образувано досъдебно производство, а служитнели на РУ - Троян продължават работа по изясняване на всички обстоятелства и причини за инцидента.

30-годишен от Плевен е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 10 юли около 02:40 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и с техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство и РУ - Троян продължава работа.

29-годишен е задържан и продължава работата по установяване местонахождението на още едно лице, съпричастни към разбиването на панорамно стъкло на заведение за бързо хранене, извършено на 04 юли в Троян. Двете лица са криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ - Троян продължават работа. 

22-годишен от Троян е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 7 юли в с. Орешак е спрян за проверка и в хода на последвалите процесуално-следствени действия е установено, че държи наркотично вещество – канабис, с бруто тегло около 14 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

---

От бюлетина на ОД на МВР - Ловеч

Споделяне