Празникът на азбуката – единствен в света

За много хора това е най-хубавият празник. Портретите на братята Кирил и Методий са окичени с майски цветя, има кът с красиви предмети на деца от ЦПЛР, пред бълбукащия фонтан са поставени нашето АБ и на още две места на площад "Възраждане".

В Троян сцената е пред читалище "Наука – 1870 г." Водещи са читалищни дейци – Вихра Петрова и Емил Ненковски. Духовият оркестър с мажоретки беше събрал троянци с изпълнение на химна "Върви, народе възродени!". Изпълни oще "Марш Родина", "Дайчово хоро" на Дико Илиев, "Романо фоби", "Хепи", "Пасо добле", "Саксония блус" и други музикални творби, под звуците на които танцуваха мажоретките с различни костюми и аксесоари. Във втората част на концерта свириха на пиано и флейта възпитаници на ДМШ и преподавателките Мариета Куцарова и Амория Маркова. Бяха рецитирани  две стихотворения за Кирил и Методий. Наградата "Неофит Рилски" получи Радостка Петкова, главен учител по БЕЛ в СУ "Васил Левски" – Троян. Програмата завърши с "Химна на Кирил и Методий", изпят от деца на вокална студия "Усмивка" с педагог Надежда Бурева. Зад тях запяха и служителите от читалището, както и хора от публиката.

Много хора си купиха изделия, изработени за лечението на Мими от детска градина "8-ми март" и пуснаха пари в дарителската кутия.

По-долу сме публикували снимки от празничния ден!

Използвани са снимки на HemusNews и Община Троян

Споделяне