Поп и джаз концерт на възпитаници от Пловдивския университет

Поп и джаз концерт в Информационно културен център - град Троян Поп и джаз концерт в Информационно културен център - град Троян

Преподавател на талантливите студенти е Мая Бошева, която преди 4 години е гостувала с други свои възпитаници. Тя е колежка от ПУ "Паисий Хилендарски" на нашата преподавателка по пиано Амория Маркова, която я кани в Троян. На интересния концерт бяха изпълнени поп и рок балади, джаз стандарти, евъргрийни, диско и соул от Александър Капралов, Даян Вучков и Румен Тосев – студенти от катедра "Музика".

Aл. Капралов е част от бенд от 2019 г. Пял е с Тони Димитрова, Любо Киров и Мария Илиева. Румен Тосев се занимава професионално с поп и джаз пеене от 10 години, през които има многобройни и разнобразни сценични изяви. В момента работи върху авторска музика. През 2020 г. прави 1-вия си самостоятелен концерт "Носталгична лента". За себе си казва, че музиката е негова мечта и приоритет. Той изпълни освен балади на английски език и 2 песни на Васил Найденов. Даян Вучков учи в специалност "Джаз и поп изпълнителско изкуство" и работи с испански език в кол център. Репертоарът беше подбран съобразно индивидуалните качества на младежите и те възхитиха публиката с изкуството си. Достоен конкурент на студентите беше троянската певица Елица Наумова, която е позната в цялата страна от участието си в конкурса "Гласът на България", а още от ученичка беше в състава на студия "Гласове". Елица поздрави с 2 песни колегите си от Община Троян и преподавателката си Амория Маркова.

Концертът беше истински празник на духа за зажаднялата троянска публика, сред която бяха и други преподаватели от ДМШ и местни училища, завършили в Пловдив.

По-долу може да разгледате повече снимки от събитието.

Снимките са ни предоставени от Д. Калински

Споделяне