Новата арт улица на Троян

Лятна сцена на „Нюанси“ в двора на Диковата къща Лятна сцена на „Нюанси“ в двора на Диковата къща

Един неголям участък от улица „Ангел Кънчев“ в Троян, между номерата 1 и 6, се превърна в привлекателен център за малки и големи. Тук на разстояния по-малко от 50 крачки са Художествената галерия „Серякова къща“, където има не само интересни изложби, но и срещи с творци и музикални изпълнения от висока класа, бар вариете „Нюанси“, където освен на питие човек може да се наслади на театралната програма и другите събития за ценители. Тук може да се види експериментален театър с предимно младежки изпълнения, да се съпреживеят концерти на любимци на троянската публика, както и на гостуващи артисти. Залата не е голяма, създава се една специфична задушевна атмосфера между публика и творци. Тук в съботните вечери един път месечно има куизи – състезания за знаещи.

В сряда „Нюанси“ обогати културния живот в Троян, като откри в двора на Диковата къща лятна сцена. Тя е под открито небе, представленията са безплатни. На 13-и тук ще има оперетен концерт.

И понеже е редно да се споменат имената на тези, без които изкуството не може – да припомним заслугите на Мариела Шошкова, галериста в „Серякова къща“, и на главния мотор на „Нюанси“ – режисьора Теодор Лука, който има подкрепата на чудесен екип за всички хубави инициативи.

Общината в лицето на кмета Михайлова също подкрепя инициативността на троянските културни дейци. За гражданите остава насладата от срещите с изкуството по „Ангел Кънчев“, която от тиха, невзрачна и занемарена през годините уличка се превръща в най-оживената пешеходна зона.

Безплатни театрални представления в Троян през юли и август:

Споделяне

Галерия със снимки