Oткриване на учебната година в ЦПЛР – Троян

Шошковата къща в която се намира Центърът за подкрепа за личностно развитие - град Троян Шошковата къща в която се намира Центърът за подкрепа за личностно развитие - град Троян

Официалното откриване се състоя на 25.09., когато е 22-ят рожден ден на Шошковата къща. В събота деца с родителите си имаха възможност да присъстват на празника. Той бе открит от директора на Центъра Ралица Колева. Тя се обърна към децата да бъдат смели в мечтите си, за да стигнат далеч в развитието си. Благодари на техните родители за доверието и съпричастността да развиват личността  на децата  за изграждането на един по-добър свят. Колева пожела здраве, търпение и творческо вдъхновение на екипа в Центъра.

Празник без песен не може, затова бяха изпълнени 3 песни от вокална група "Щурчета" с ръководител Надежда Бурева: "Детство мое", "Мечта" и "Тревопасен змей".

Гости на празника бяха Вяра Дочева и зам.-кметът Розалина Русенова, която поднесе приветствие.

Според традицията рожденият ден се отпразнува с торта.

Откриването на учебната година протече като пленер, за да се докоснат деца и родители до част от дейностите, които предлага Центърът: дърворезба с ръководител Веска Колева, керамика с Марина Илиева, рисуване с Милена Кабакчиева и новата школа по приложна креативност. Ателиетата бяха отворени за разглеждане и пробване на дейностите.

Г-жа Колева пожела на децата и учителите им да творят и се забавляват заедно.

На табла в двора на Шошковата къща могат да се видят предлаганите кръжоци и грамотите, получени през годините, за постиженията на децата. На витрина пред общината е представена дейността на театралния кръжок с ръководител Стоян Георгиев. Започнали са записванията за началото на учебната година, което е на 1.10.2021 г. Дейностите и консумативите са безплатни.

Ползотворна учебна година от екипа на Хемуснюз!

---

Дейности през учебната 2021 - 2022 година:

Споделяне