"Зелено риболовно училище" в Черни Осъм

"Зелено риболовно училище" в Черни Осъм "Зелено риболовно училище" в Черни Осъм

На 2 юни в двора на Природонаучния музей се проведе "Зелено риболовно училище", което събра над 50 деца - млади пазители на природата. Главни организатори на събитието бяха Сдружение „Балканка“/Риболовен клуб "БАЛКАНКА", които имаха за цел да запознаят участниците със значението на реките, риболова като хоби и изкуство, и богатството на нашата река.

Програмата на събитието включваше разнообразни занимания:

  • Беседа за биоразнообразието в Балкана – Главният уредник на Природонаучния музей в Черни Осъм представи на децата богатството от видове, които обитават региона. Беседата подчерта важността на опазването на местната флора и фауна.
  • Риболовно училище – Участниците бяха запознати с различни техники на риболов с изкуствени примамки и изкуството на риболов с муха. Децата имаха възможност да приложат наученото на практика и да усетят магията на риболова.
  • Беседа за хидробиологията и живота в реката – Специалист-хидробиолог въведе младите изследователи в подводния свят на речната екосистема, разказвайки им за разнообразните създания, които обитават водите на реката.
  • Обучение за разпознаване на рибите в река Черни Осъм – С помощта на метода на рисуване, децата научиха за основните стратегии за оцеляване и приспособления на рибите. Това занимание беше не само образователно, но и много забавно за малките художници.
  • Зарибяване – Най-очакваната част от събитието беше зарибяването. Участниците научиха правилата за осъществяване на този процес и защо той е толкова важен за поддържане на рибните популации и екосистемите.

В събитието взеха участие още риболовците от Риболовен клуб Осъм 2022 и други риболовни клубове от Пловдив - Fly Fishing Club Ephemera и Олимпик.

"Зелено риболовно училище" е част от серия инициативи, насочени към повишаване на осведомеността за опазването на природата и насърчаване на устойчиви практики сред младите хора.

Бел. ред.: Снимки от събитието може да разгледате по-долу!

---

Природонаучен музей - с. Черни Осъм, община Троян

Споделяне

Галерия със снимки