Вторник, 29 Септември 2020 17:57

Академия за стартиращи предприемачи (BASE)

Академия за стартиращи предприемачи, 4 ноември от 17:30 ч. в сградата на ИКЦ Академия за стартиращи предприемачи, 4 ноември от 17:30 ч. в сградата на ИКЦ HemusNews

Развитието на местната икономика и разпространение на умения и знания по предприемачество са приоритет на нашата община. В тази връзка, от месец ноември Община Троян и Съвета на жените в бизнеса в България стартират обучителен курс „Академия за стартиращи предприемачи“ (BASE), която е проект на Фондация „Америка за България“. Курсът на обучение е с продължителност дванадесет седмици, и ще се провежда всяка сряда от 17:30 ч. в голяма зала (втори етаж) на Информационно-културен център (ИКЦ), гр. Троян. 

Официално откриване на Академията е на 4 ноември от 17:30 ч. в сградата на ИКЦ.

Обучението ще бъде разделено по теми в дванайсет последователни седмици. Лектори ще бъдат водещи иноватори, мениджъри и предприемачи от български и чуждестранни фирми. С цел, при срещата си с лидери в бизнеса, участниците да усвоят работещи практики, да се информират за проблемите в бизнеса и да се запознаят с устойчиви бизнес модели. При участие в Академията, от бъдещите предприемачи се очаква да вземат активно участие в отворени дискусии, да създадат  бизнес симулации, да решават казуси и проблеми от сферата на бизнеса, да предложат бизнес идея и да разработят бизнес план. Ролята на преподавателите е да помагат при разработване на бизнес идеята. Целта на Академията е да запълни липсващи знания в стартирането на бизнес и да развие умения за представяне на бизнес идея чрез разработване на бизнес проект.

Обучението в Академията завършва с представяне на бизнес идея (под формата на проект). За най-добрите идеи ще бъде предоставена възможност да кандидатстват за награден фонд, осигурен от Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България.

Записване на желаещите за участие в Академията може да направите до 20 октомври 2020 г. на електронния адрес на  Академия за стартиращи предприемачи www.baseprogram.bg при попълване на електронен формуляр (приложен след съобщението) и изпратен по електронна поща в община Троян до д.ик.н. Симеон Арнаудов ( Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.) и Диана Дренска ( Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.).

Формуляр за кандидатстване: [изтегли от тук]

Пресинформация на Община Троян

Публикация: www.HemusNews.com