Ангелина Иванова: „Войната“ ми с така наречената „банка“ ДСК

Ангелина Иванова с жалба до три институции за "войната" ѝ с банка ДСК Ангелина Иванова с жалба до три институции за "войната" ѝ с банка ДСК

Сигнал / жалба от Ангелинка Тодорова Иванова, с. Добродан, община Троян до три институции: Прокуратура на Република България (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.), Национален омбудсман (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.), Българска народна банка - Банков надзор (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.)

Уважаеми дами и господа!

Безпокоя Ви във връзка със системни проблеми с институция, определена по закон като „банка“ – Банка ДСК.

Не коментирам, разбира се, че една банка може да се нарича „спестовна каса“, но това оставям на съвестта на тези, които са направили регистрацията.

С Банка ДСК бях прекратила всякакви „контакти“, след като преди години установих, че след приватизи­рането на институцията нейното ръководство е извършило масова кражба. В оня момент, по информация на бан­ковите служители в Троян, директорът на банката е наредил всички малки вложители със спестовни книжки да плащат огромна месечна такса. По този начин за няколко месеца целите влогове се стопиха и ръководството на банката щедро опрости новонатрупалите се дългове. Това беше мащабна и тихичка кражба, за която никой нищо не писа.

Защото нека не забравяме, че всичко, което е Банка ДСК, е натрупано с многогодишните вложения на нас, нашите родители, нашите баби и дядовци. Всички ние години и десетилетия давахме парите си и именно с на­шите пари Държавна спестовна каса съществуваше. Приватизацията даде нашите пари на безсъвестни лица.

След поглъщането на SG Банк от ДСК ми се наложи да се сблъскам с тази нежелана от мене банка. До мо­мента съм се сблъскала поне с три проблема.

  1. Абсолютно всички сметки, с изключение на детските, имат такси, които изсмукват парите ти.
  2. Опитах се да получа извлечение за движението по сметките си от преди момента на сливането със SG Банк. Оказва се, че за извлечение за период по-стар от 1 година се плаща по 10 лева такса за година. Тоест за 3 години примерно трябва да платя 30 лева. След дълги преговори по телефона получих обещание да получа из­влечение, но в едномесечен срок (още не съм я получила!).
  3. Оказва се, че не мога да правя преводи от валутната си сметка. Ако искам да направя превод, трябва да прехвърля парите си в левовата (такса!), а при превода към валутна сметка отново да платя такса за закупуване на валута.

Не коментирам, че всяко внасяне и теглене на пари струва нещо.

Дали не е време да имаме някаква нормална банка, която да обслужва интересите на обикновените хора?

Дали не е време да се спре порочната практика да наричаме „банки“ лихварски организации, които трупат пари на гърба на обикновените хора.

Моля, защитете ни.

Моля, помогнете на обикновените хора, които просто ежесекундно дават своята лепта на оядените финан­сови акули.

В смелите си мечти виждам един тотален одит на работата на „банка“ ДСК.

Предварително благодаря за ангажираността Ви.

Добродан, 30 май 2021 г.  

С уважение: Ангелина ИВАНОВА

Споделяне