Протест на служителите в музеите в община Троян

Протест на служителите в музеите в община Троян Протест на служителите в музеите в община Троян

Уважаеми дами и господа, в качеството ми на председател на синдикална секция към синдикат „Подкрепа” на Музей на занаятите Троян, ви уведомявам, че считано от понеделник 14.02.2022 г., ние служителите в музея обявяваме неефективни стачни действия по работните си места, които ще се изразят в поставяне на баджове и разпространение на писма с мотивите за протеста ни. Към нас ще се присъединят и колегите от Природонаучен музей с. Черни Осъм. Предлагам на вашето внимание мотивите за нашия протест, както и писмо, отправено до Кмета на Община Троян от директорите на двата музея г-жа Елеонора Авджиева и г-жа Павлина Иванова.

Предупреждаваме, че ако исканията ни не бъдат чути, ще обявим и ефективни действия, като ще оставим затворени нашите обекти по време на национални празници и други официални събития.

В деня на протеста, вместо да затваряме музеите и галериите, ще отворим още по-широко вратите им за всички, за които българската култура има значение.

Заповядайте!

---

Мариела Шошкова, уредник в галерия "Серякова къща" (обект на Музея на занаятите, гр. Троян), мобилен телефон за контакти 0887231250


Протест на музеите - МОТИВИ

Отворено писмо до Кмета на Троян г-жа Донка Михайлова

Споделяне