Близо 3 хиляди в подкрепа на Орешак

Близо три хиляди са събраните подписи в инициираната от Сдружение "Бъдеще за Орешак" начело с Мариян Данчев кампания за ремонт на ул. "Стара планина" в селото. Подписите са събрани основно в дните около храмовия празник на манастира "Успение Богородично" и Панаира на занаятите през тази седмица. Само вчера - 17 август в подкрепа на инициативата са дали 1001 привърженици, от близо и далеч. Подписката ще тече до края на септември, както и по време на Фестивала на сливата, когато селото посреща хиляди гости. От Сдружението са категорични, че ако не бъде решен въпросът от отговорните институции ще преминат към протестни действия.

Ето какво написа в социалните мрежи Мариян Данчев:

ХИЛЯДА И ЕДИН ПОДПИСА В ПОДКРЕПА!

Официална информация за хода на подписката към националната гражданска инициатива с искане за основно ремонтиране на главната улица на с. Орешак, общ. Троян.

Уважаеми съграждани и приятели, 1001 /ХИЛЯДА И ЕДИН/ подписа бяха събрани в подкрепа на нашата кауза през днешния трети ден от панаира в с. Орешак - 17.08.2019. С това постижение общата подкрепа възлиза на близо 2500 подписа до сега. Изключително натоварен ден особено на основния пост, на който събрахме около 920 подписа, имаше моменти в които се подписваха по трима човека едновременно. Този резултат нямаше да бъде постигнат без всеотдайността и сърдечното желание на днешния екип: Любляна Борджукова, Иво Немски, Бисерка Георгиева, Цветан Бахчовански, Павли Дочев. Всички положиха много усилия за активната информираност на посетителите на панаира и смисъла от техния подпис в подкрепа на нещо добро за Орешак и България! СГОВОРНА ДРУЖИНА ПЛАНИНА ПОВДИГА! Това е истинската идеология на нашия народ! Отново благодарим на всички граждани, които проявиха съпричастност към каузата ни и доверие към нашето сдружение. Сигурен съм, че общите ни усилия няма да останат напразни! 

 

С Уважение: 
председател на инициативния комитет на подписката - Мариян Данчев

Споделяне