Над 200 участници за "Купа Троян" на Беклемето

Троянецът Станимир Беломъжев - трикратен европейски шампион и световен шампион. Снимката е илюстративна Троянецът Станимир Беломъжев - трикратен европейски шампион и световен шампион. Снимката е илюстративна Снимка: Wikipedia

Повече от 200 скиори по ориентиране от клубове в цялата страна участваха в Националното състезание по ски ориентиране за "Купа Троян". Стартът се състоя в събота, от 14.00 часа с "къса дистанция" за всички възрастови категории, а в днешния ден - 24 януари (неделя) от 11.00 ще мерят сили на „средно разстояние“. Участват всички възрастови групи за мъже и жени – 12, 14, 16, 18 години, елитна група – 21 години, ветерани – 35, 45, 55+ години.

В "късата дистанция", отлично представяне на троянеца - Мартин Коев - M55 (12), който само на крачка остана от първото място. Иво Петков от домакините, спечели трето място при М21Е (22), както и Теодора Малчева - Ски Клуб "Хемус" - Троян при W21E (20).

"Купа Троян" се провежда след десетгодишно прекъсване. Новото - организаторите акцентират, че тя е в памет на съгражданина ни и почетен гражданин на Троян – инж. Марин Радевски, като човек, който през последните години е помагал много на спорта, културата, образованието, социалните дейности и е правил дарения за много други каузи. Основен организатор е Ски клуб "Хемус" - Троян с председател Иван Беломъжев и Българската федерация по ориентиране, с финансовата подкрепа на Община Троян,  с помощта на множество спонсори, сред които "Калинел", "Елпром Троян", "Сима", "Винпром Троян", "Динакорд" и др.

В Световния ден на снега - 23 януари (въпреки че няма сняг) много любители на белия спорт окупираха пистите на Беклемето, където  има отлични условия за ски, но на изкуствен сняг.

www.HemusNews.com

Споделяне